Matmässa på City Gross

Matmässan på City Gross pågår 16-17 maj och overby.se besökte dem under den första dagen och kan rapportera att det är en given succé!


Man har flera stationer och montrar genom lokalen med supertrevlig personal som låter oss smaka allt från välsmakande ostar till råsafter, korvar, lax och - skaldjur till sötsaker och kaffe bara för att nämna något.


Man har lyckats bygga en god och glad stämning i lokalerna och kopplat fina erbjudanden till utställarna och montrarna.Rickard Ask


Vi möter lokala leverantörer så som bl.a. Rickard Ask som driver Gården Partihandel. Här får City Gross bl.a. sin lokalodlade potatis från. Rickard lyser med sitt starka engagemang för sina produkter när han serverar oss en god potatissoppa och sänder med receptet som de har printat ut åt besökarna.Längre in i lokalerna möter vi Inge-Gerd Johansson som arbetade med mjölkkor i 40 år innan hon för 10 år sedan sadlade om och startade Gäsene Mejeri i Ljung. Detta är inget hon ångrar och hon stormtrivs med den sociala roll hon idag spelar när hon förevisar deras ostar. I deras folder kan jag läsa att de tillverkar hela 16 olika ostar på mejeriet.


Inge-Gerd berättar att de på mejeriet i Ljung har ett eget café och att man tar emot ca. 50 busslaster med besökande turister om året. Låter som man ska göra en dagsutflykt dit snart!Väl passerandes alla stationer avslutas vårt besök hos Amanda som serverar klassiska kanelbullar och kaffe från City Gross. Amanda är ett solsken hela hon och berättar att hon vanligtvis jobbar i spelbutiken i entrén och passar på att tipsa om den stora Triss-skraparkvällen 28 maj. Sista anmälningsdag i butiken är 27 maj.Nöjda och glada lämnar vi matmässan på City Gross för den här gången.
Missa inte att den pågår även idag, 17 maj mellan kl. 11-18.