Vernissage av Fred Lindberg 31/10

Den kände Trollhättekonstnären Fred Lindberg öppnar sitt senaste vernissage på Godhem torsdag 31/10 mellan kl. 19-23. Hans intensiva och kraftfulla konst bjuder på en hel del spännande upplevelser både för öga och själ. Kanske något verk hamnar hos er.

Trollhättekonstnären Fred Lindberg öppnar sitt senaste vernissage på Godhem torsdag 31/10 mellan kl. 19-23. Hans kraftfulla och expressiva konst är spännande på många sätt och ger betraktaren en hel del tankar och känslointryck att fundera över. Ofta är inspirationen hämtad ur Freds eget liv som det finns mycket att berätta om men som Fred ändå håller lite för sig själv. 

Han arbetar brett, inte bara med måleri utan även till exempel med installationskonst och performance-art vilket vi fått ta del av även lokalt då han under många år drev Deviant-Art Festivalen i Trollhättan. Festivalen gästades varje år av flera internationella konstnärer från främst London.

Fred har bott stor del av sitt liv utomlands främst i London och Berlin. Han har gått på några av världens finaste konstskolor. Här är några ord som har sagts om honom:

"Fred`s art practice is a plethora of personal expressions

molded into a versatile chaos of what becomes `Fred the Artist`.

He organizes art festivals, publish poetry, makes music, art photos and films, and sometimes he even paints. When Fred is asked about his multifaceted practice he often replies:

I just tell stories, and when i manage to do it well, some people seem to enjoy it."

The New York Times

I Trollhättan med omnejd känner vi även igen honom för hans samarbeten med Benny Larsson som varit mycket uppskattade hos konstintresserade och bland de som investerar i modern expressiv konst.

Någon som definitivt kommer få med sig inte bara ett utan två konstverk av Fred Lindberg är vinnaren till tävlingen som overby.se har arrangerat den här kvällen. Deltag i tävlingen på Facebooksidan för overby.se som strax läggs upp där och följ instruktionerna. Tavlorna har ett sammanlagt försäljningsvärde på 3.400 kronor.

När sedan utställningen sammanfaller med Godhems pizzakväll och uppträdande av Davis Nilsson & The Bon Vivants så händer det mycket på samma gång.

overby.se kan bara varmt rekommendera denna afton.

En utställning väl värd att se!

OBS! Bordsbokning gäller för alla matgäster på tel. 0520-447170. Matgäster har gratis inträde annars 50:- entréavgift