Över 120 grillar att välja mellan på Överby!

Nu är äntligen grillsäsongen här och som vi har längtat efter förra årets sommarhetta och grillförbud. Må nu vädergudarna vara med oss i år så grillarna får spraka i hela landet.

Vi har besökt butikerna på Överby som säljer grillar, kryddor och intressanta tillbehör av alla de slag för att ge en kort guidning av vad som erbjuds.

Overby.se har gjort en kartläggning av det digra utbudet och det finns mycket spännande att titta på. Grillar i olika prisklasser och i flera fall multifunktioner som verkar vara det nya som växer allt mer på marknaden. Idag kan man inte bara grilla, man kan i flera fall också både röka, grädda, elda och duka.

Vi har besökt följande 10 butiker ICA Maxi, Stora Coop, Jula, Rusta, Biltema, Clas Ohlson, Elgiganten, Ö&B, Järnia Outlet samt City Gross och fått fantastisk hjälp av personalen att navigera bland grillarna för att förstå olika kvaliteter, skillnader och funktioner.

Så här kommer några av guldkornen från de olika butikerna vi har besökt.

Ica

Vi börjar vår resa på ICA Maxi - som det ska visa sig har det till antalet största utbudet - imponerar med hela 26 modeller i bagaget. Här träffar vi Magdalena Hansson, en strålande personlighet med mycket karisma som på sitt härligt varma sätt visar runt och med stor säkerhet säger:

-Du får vad du betalar för!

Visst har hon rätt i det. De allra billigaste grillarna är inte direkt byggda för att användas år efter år men vill man bara ha en lättare grill för någon säsong så är det naturligtvis ett bra alternativ.

På Ica Maxi har man grillar i alla prisklasser från 199:- för kolgrillen Sevilla via bra kampanjpriser på t.ex. Landmann gasolgrill för 1995:- (OBS! giltigt till 22 april 2019) till fina kvalitetsgrillar från välkända märket Weber med värstingmodellen Genesis II E410 för 9.999:- men ändock är det Icas egna grillar som fångar mitt intresse mest. Bland annat den mycket stiliga kolgrillen med pizzaring (FCC BBQ) för 1499:-

Magdalena lämnar avslutningsvis med ett skratt och ett tips till alla svenska män som enligt hennes erfarenhet har en tendens att inte läsa instruktionerna när de köper en ny grill.

Det kan i värsta fall sluta ganska illa. Gastuben ska inte stå i skåpet under grillen för att det finns risk att den överhettas där av värmen från grillen och det kan sluta med ett ordentligt...poff!

Du hittar grillarna från Ica här

Stora Coop

På Coop träffar vi Amanda och Kajsa och här har man 14 grillar i sortimentet men väldigt fina sådana också från bland annat Weber och vi imponeras av fina priser på de riktigt stora gasolgrillarna från Nordic Season med priser från 1995:-

Den som letar efter tillbehör har mycket roligt att hitta på Coop. Här har man verkligen lyckats skapa en gedigen och intressant sektion. Vill bland annat gärna nämna Marinade Injector (79:-) Majshållare (29,90:-) Smoke Box (149:-) Chicken Drum Rack (149:-) Grillspettsstativ (99:-) Bacon Rack (199:-) och den stora Pizzaspaden (279:-) från Dangrill.

Hitta grillarna på Coop här

Grilltillbehör

Rusta

RUSTA har 16 olika modeller med pris från 249:- och vi träffar butikschefen Monika som säger:

-Här finns en grill för alla! Både kol- och gasol, ja till och med en grill som har både kol- och gasol i samma grill.

En riktigt häftig grill är charcoal-tunnan Brooklyn för 1795:- som ser ut precis som ett oljefat och kan både grilla, röka, grädda, elda och dukas på. Allt uppdelat i smarta sektioner på varandra.

Du hittar rustas grillar här

Biltema

På Biltema har man ett 10-tal modeller från 119:- och även här finner vi ett par riktiga guldkorn. Bland annat har man en väldigt snygg rök tunna med grill för endast 499:- som trots priset utstrålar hög kvalitet.

Gasolgrillen Fritid 27 är en riktig skönhet också med en modern design och en liten rökinsats för 1499:- Den här grillen har utstrålning och blir näst intill en prydnad på verandan. Fröjd för både öga och gom med andra ord.

Du hittar Biltemas grillar här

Clas Ohlson

Göran på Clas Ohlsson visar oss några fina grillar och trycker samtidigt på deras kolgrillars förträfflighet.

Clas ohlssons grillar finner du har

City Gross

På City Gross har man fokuserat sig på kvalitetsmärket Landmann och Grill Chef. De har närmare ett 10-tal olika modeller i sortimentet och en fin hylla med tillbehör. Fina priser på grillkol och City Gross dukar upp inför våren.

Läs mer på City Gross webbsida

Järnia Outlet

Ett stenkast från City Gross ligger Järnia som har baserat hela sitt sortiment tillägnat Landmann fantasterna. De har 7 olika modeller i sortimentet.

Butikschefen Linus låter också meddela att man tagit in en hel lastbil med grillkol där man kommer sälja 5 påsar för 100-lappen i sommar vilket är ett otroligt bra pris.

Järnia outlet´s webbsida

Jula

På Jula har man dukat upp med 12 modeller och vi träffar Marcus som speciellt rekommenderar deras Keramiska kolgrill. Den här grillen väger tungt och är helt unik då den steker från alla håll och de tjocka keramiska väggarna ger en jämn och fin värme runt hela maten. Den sluter helt tätt när man stänger den. På så sätt får man en unik smak, lite rökigare men rund och fin. Att den sen är helt magisk att titta på är ju ännu ett plus. Pris 4995:- för Jula medlemmar.

Du hittar Julas grillar här

Ö&B

Här hittar vi den billigaste klotgrillen på hela området för endast 79:- Ö&B har en fin sektion bestående av ett 10-tal grillar i olika prisklasser.

En av de läckraste sakerna vi hittade hos Ö&B var deras stora prisvärda burkar med kryddblandningar från bl.a. USA, Italien, Brasilen och Argentina för endast 30:-/st.
Undertecknad investerade genast dessa och ja, de smakar utmärkt!

Du hittar Ö&B´s grillar här

Elgiganten

Slutligen, sist men inte minst besöktes Elgiganten där vi träffade de riktigt härliga kollegorna Jennifer och Max . Med en stor portion värme och humor visade de upp Elgigantens lyxiga sortiment på 15 modeller. Elgiganten satsar genomgående lite mer på lyx och kvalitet måste man säga. Från märket Nordic Season till klassiska kvalitetsmärket Webers grillar.

Det som fångar vår uppmärksamhet extra mycket är dock mästerkocken Jamie Olivers riktigt coola grillserie med genomgående fantastisk design. Elgiganten är ensamma på området med att ha Jamie Olivers grillar i sortimentet.

Du hittar Elgigantens grillar här

Med detta lämnar vi Överby med minst sagt grill(er) i huvudet efter att ha studerat över 120 olika modeller i 10 butiker samt allsköns tillbehör och kryddor.

Vi kan konstatera att man på Överby laddat med ett enormt fin utbud inför grillsäsongen.

Gissa om jag är redo att dra igång grillen nu!