EM-möbler flyttar in på Överby

Fredag 15 november är det premiär för EM-möbler som flyttar in i helt nya lokaler på Överby.

Det är en efterlängtad comeback av möbelföretaget på området efter 5 år på annan plats.

För 5 år sedan såldes fastigheten som EM-möbler befann sig i och butiken flyttade från Överby. Ända sen dess har ägaren Mikael Dahlgren haft siktet inställt på att återvända till området och herr Dahlgren är en målmedveten herre.

15 november är det premiär för den nya EM-butiken som flyttar in i de stora nybyggda lokalerna placerade mellan Biltema och Blomsterhallen. Till grannar kommer de få Lidl och Jysk som också planterar sina bopålar i lokalerna.

Overby.se besökte Mikel Dahlgren för en tid sedan och pratade med honom om flytten, möbelbranschen och hans filosofi kring att förgylla våra hem med vackra och funktionella inredningar.

Mikael möter oss med ett varmt leende och bjuder på kaffe. En sak man känner med Mikael är att han tar sig tid och bjuder på ett genuint engagemang från hjärtat. På den enkla frågan om vad som intresserar honom i livet svarar han utan att tveka:

Att hjälpa människor göra snygga hem!

Efter 30 år i branschen brinner han lika mycket för just detta liksom han alltid har gjort. Det är med stor entusiasm som han nu ser fram mot att åter öppna på Överby med siktet inställt på att skapa 3-stadsområdets mest spännande möbel- och inredningsbutik. Mikael har saknat livet och kommersen på Överby, så nog känns det lite som att komma hem för honom.

EM hör hemma på Överby kan man säga.

Vi pressar Mikael lite till på hans personliga intressen och han svarar då att han har en stor passion för musik. Främst 70-tals hårdrock som han kallar för ”riktig” musik och han går på konserter så ofta han kan. Han menar att musiken är något som berör och det är viktigt att bli berörd, att känna. Sådan är Mikael. Har man inte hjärtat med och bryr sig på riktigt så gör man inget bra jobb med någonting i livet säger han.

Vi pratar vidare om branschen i sin helhet och Mikael menar att den har utvecklats mycket under de senaste 10 åren.

Hemsidan är dagens fönstershopping säger Mikael och han fortsätter;

- Dagens kund tittar ofta på nätet när de funderar över vad de ska köpa - sen åker man dit.

Det är inte ovanligt att en kund kommer in och pekar på en hemsida och frågar ”Har ni något sånt här?” och så är det en spansk hemsida. Vi försöker då alltid hjälpa kunden att hitta något liknande. Möbler är ändå en hands-on bransch. Vi jobbar med upplevelser! Därför blir också handelsplatsen viktig idag på grund av tillgängligheten den erbjuder. Folk börjar tröttna på direktreklam som radio- och TV eller trafikreklam. Sådan reklam som man liksom inte kan värja sig ifrån som konsument.

Mikael poängterar att det är viktig att ge den där speciella servicen och upplevelsen på plats i butiken. På EM vill man göra en skillnad med fokus på kundens bästa genom att hjälpa och guida kunden men att de samtidigt måste få behålla sin personliga smak och stil.

Företagets profil och anda är personlighet och att erbjuda kvalitativa möbler till humana priser. Kvalitet är gedigenhet säger Mikael och på EM försöker de främst jobba med nordiska- och europeiska möbler, ej Kinaimport.

Vi avrundar vårt möte på EM och träffar också personalen. Mikael lovordar dem och beskriver dem i varma ordalag som fantastiskt kunniga och engagerade medarbetare. De har jobbat tillsammans i många år. Det märkas att det här gänget verkligen gillar varandra och har en fin sammanhållning.

overby.se önskar dem lycka till på Överby och ser med spänning fram mot premiären fredag 15 november

Till Mikael & Co säger vi bara…. Rock On!