Löfgrens VIP-Smygpremiär

Igår hade Löfgrens Hem och Trädgård sin VIP-smygpremiär och overby.se var på plats. Vi kan här rapportera lite om vad som besökarna kan förvänta sig se nu under premiärhelgen och också berätta lite mer om personerna, historien och bakgrunden till företaget

overby.se anländer strax innan öppning är det redan långa köra av förväntansfulla gäster utanför. När portarna slogs upp kl. 18.00 möttes de av ett varmt välkomnande av syskonen Malin Moberg (vd) och Thomas Löfgren. Även pappa Stig Löfgren var på plats och minglade glatt med besökarna.

Vi kan rapportera att det var en en mycket välbesökt smygpremiär med en glad och uppslupen stämning. WE eller Wadenbrandt-Ericson som de också heter underhöll med skön musik från scenen. Maten som bjöds på kom från Thomas och Minna Löfgrens ekologiska restaurang, Godhem som ligger precis intill och som förövrigt har sin höstpremiär idag vilket firas på olika sätt.

Väl inne i lokalerna, efter varma kramar från värdarna, möts vi av ett helt nytt växthus och man slås genast av hur luftigt och modernt man har arrangerat lokalerna. Det är väl genomtänkt in i minsta detalj. Allt från inredningar, färger och placeringar. Det luktar verkligen nytt och fräscht vilket många gäster påpekar i samma andetag som man refererar till den öppna och luftiga designen. Hela lokalen genomsyras av en känsla att man får extra mycket luft i lungorna som om man vandrade genom Borneos tropiska, syrerika skogar men på ett systematisk, rent och välplanerat sätt.

Något man mycket snart slås av är att nya Löfgrens Hem och Trädgård har skapat en egen unik atmosfär som skiljer sig ganska markant från en vänlig butik som säljer plantor och växter. Precis som namnet antyder - Hem och Trädgård - så har man skapat en extraordinär upplevelse där man lyfter fram hem och design i hög grad. Genom att integrera inredningar och andra produkter såsom prydnader, lampor och möbler som man säljer parallellt med växter och trädgårdstillbehör av olika slag har man på många sätt tagit ett steg in i framtidens nya moderna tänk när det gäller att driva växthus.

Ett bra exempel på detta är de olika inredningsrummen som man kan gå in i och låta sig inspireras av varierande inredningar men ändå där växterna spelar en signifikativ roll. Det är lite som att kliva in i en hipp butik på Söder eller Östermalm i Stockholm eller i någon annan större världsmetropol för den delen.

Under kvällen hade overby.se ett givande och intressant samtal med Stig Löfgren som berättar för oss att familjen Löfgrens arv som trädgårdsmästare faktiskt går ännu längre tillbaks i tiden än vi rapporterat i inslaget ”Nypremiär för Löfgrens Hem och Trädgård” 

Stig berättar att hans farfar var trädgårdsmästare redan på senare delen av 1800-talet och att han under en tid även var verksam i London. Så det är nu således 4:e generationen Löfgrens trädgårdsmästare som arbetar vidare och historien sträcker sig väl över 100 år tillbaks i tiden.

Stig berättar en rolig anekdot om sin farfar om ett tillfälle när han verkade i London och han hade för tillfället då en så elak arbetsgivare att han bestämde sig för att raskt lämna sin tjänst och praktiskt taget fly nedför Londons steniga gator på sin cykel. Som ni vet såg cyklar ut på ett helt annat sätt på den tiden med ett jättestort hjul i fram och ett pyttelitet i bak. Bromsarna var däremot inte så utvecklade som på dagens cyklar, ja näst intill obefintliga och cykeln löpte amok nedför en lång backe som resulterade i att Stigs farfar krockade ordentligt med en hästdroska och hamnade mellan hästarna och droskan med den otympliga och bångstyriga cykeln.

Stig skrattar gott åt minnet och turligt nog överlevde farfar och han skulle säkert glädjas åt att se sina barnbarns barn idag driva yrket och traditionen vidare med att ta det in i framtiden med bravur på 2000-talet.

Idag fredag 30 augusti är den stora offentliga premiären för Löfgrens Hem och Trädgård, ett företag med anor och besökarna kan tryggt se fram mot många fina saker att titta på.

De bjuds på en fin atmosfär att insupa under helgen och förhoppningsvis under många, många år framöver.

Fina gäster på besök

Fina gäster på besök denna afton.